Goksites met Creditcards

Creditcards

Je kunt prima in het online casino betalen met behulp van een creditcard. Zowel Mastercard als Visa zijn hiervoor geschikte betaalmethoden. Veel mensen gebruiken hun creditcard vooral om een online E-wallet (zoals bijvoorbeeld PayPal) mee op te waarderen. Een creditcard is altijd gekoppeld aan een bestaande bankrekening dus elke keer als je een betaling doet, sluit je in principe een krediet af. Meestal hoef je pas na een maand de uitgaven van je creditcard te betalen. Zo zou je dus over je budget heen kunnen gaan en dat is niet altijd wenselijk.

Wat is Visa

Een Visacard wordt in Nederland uitgegeven door ICS, Laser Cards en de Rabobank. Zij werken weer met andere instellingen samen. Je hebt een vooraf overeengekomen krediet en de hoogte is afhankelijk van welke kaart je hebt, wie hem uitgeeft en hoe hoog je inkomen is. Soms heb je de mogelijkheid om over een langere periode en in meerdere termijnen je gedane aankopen terug te betalen.

Wat is een Mastercard

Zo'n kaart verschilt niet veel van een Visacard. Hij is gekoppeld aan je bankrekeningnummer die betaling aan de ontvanger garandeert, zelfs als er niet genoeg geld op jouw rekening staat. Meestal betaal je aan het eind van de maand het gehele saldo in een keer af. De hoogte van de maandlimiet leg je van tevoren vast en is afhankelijk van je inkomen. Hij wordt in Nederland uitgegeven door vrijwel alle grotere banken.

De voor- en nadelen van creditcards

Het grote voordeel is dat je gemakkelijk en snel kan betalen met een creditcard. Ook zijn ze wereldwijd geaccepteerd en hoef je niet direct geld beschikbaar te hebben om ermee te kunnen betalen. Met een Mastercard kun je soms ook kortingen verkrijgen bij een kleine 400 webwinkels en alle aankopen die je doet zijn via je kaart automatisch maximaal 1 jaar verzekerd tegen verlies diefstal of schade. Het nadeel is dat je snel meer uitgeeft dan je wellicht beschikbaar hebt, wat achteraf tot vervelende consequenties kan leiden.