"Goksites met Creditcard"
Goksites met Sofort

Sofort goksites en veilig betalen

Wil je gaan gokken bij goksites dan heb je geld op je speelaccount nodig. Je kunt daarvoor allerlei betaalmethoden gebruiken. Zo ook bijvoorbeeld de Duitse betaaldienst Sofort. Op deze pagina krijg je meer informatie over Sofort. We vertellen je wat de betaaldienst precies inhoudt, hoe het werkt om er geld te storten, wat de voors en tegens zijn en of het eigenlijk wel veilig is om bij goksites geld te storten via Sofort.

Wat is Sofort eigenlijk?

Sofort is een betaalmethode die ontwikkeld is in Duitsland maar inmiddels wordt er al in acht Europese landen volop gebruik van gemaakt. Zo ook in Nederland. Betalen met Sofort werkt grotendeels hetzelfde als bij een gewone online overboeking via je vertrouwde internetbankieren. Je hoeft als klant alleen nog maar je betaling digitaal te verifiëren. Wat handig is, is dat de belangrijkste gegevens al voor je zijn ingevuld. Sofort heeft meer dan 20 miljoen gebruikers, dus je hoeft je geen enkele zorgen te maken over de betrouwbaarheid van deze aanbieder.

Zo betaal je via Sofort

Stel je zit op een goksite en je wilt daar geld storten op je rekening. Dat klik je eerst de stortingsmethode aan bij de site waar je wil gaan spelen. Vervolgens selecteer je Sofort en dan hoef je nog maar 4 stappen te volgen:

  1. Je selecteert je land en de bank om mee te betalen.
  2. Je meldt je aan op het beveiligde gedeelte en komt in je internetbankieromgeving terecht.
  3. Je bevestigt de betaling met je pincode of kaartlezer.
  4. Uiteindelijk krijg je nog een bevestiging van de overschrijving.

Het geld staat direct op je speelaccount dus je kunt meteen aan de slag.

Zo lang duurt een uitbetaling via Sofort

Gebruik Sofort ook om je gewonnen geld bij een goksite weer te laten uitbetalen. Vaak ben je zelfs verplicht om dezelfde betaalmethode gebruiken als waarmee je ook geld op je account stortte. De duur van dit hele proces wordt grotendeels bepaald door de verwerkingstijd van de bank die je gebruikt en de verwerkingstijd van het online casino. Sommige goksites verwerken alles meteen en voeren alles door, maar er zijn ook sites die tot wel 72 uur hanteren voor de verwerking.

Kun je anoniem geld storten met Sofort?

Op het eerste gezicht lijkt storten via Sofort anoniem. Toch kom je uiteindelijk wel in je eigen betaalomgeving van je bank terecht en de kans is groot dat die wel weet waar een overschrijving mee te maken heeft. Zelfs als de goksite een alternatieve benaming gebruikt voor de overboeking. De enige manier om dit grotendeels te omzeilen is betalen via een e-wallet of met cryptovaluta. Vooral die laatste methode is geschikt maar daar kun je dan weer niet bij elke goksite gebruik van maken.

Sofort: de voor- en nadelen

Geld betalen en laten uitbetalen via Sofort bij een goksite heeft zowel voor- als nadelen. Met de veiligheid en betrouwbaarheid zit het bij Sofort gelukkig wel goed. Ze beschikken over de benodigde vergunningen en voldoen aan de regelgeving die Europese banken en overheden stellen. Transacties verlopen verder heel eenvoudig en snel via je eigen bank. Wat wel jammer is is dat je bij Sofort altijd transactiekosten moet betalen. Dat houdt in dat je 25 cent per transactie moet betalen plus nog eens 0,9% van het bedrag dat je wilt storten.